Hydrocraft Groenprojecten HYDROCULTUUR

 

 

Veel mensen kennen het woord hydrocultuur wel en als je dan vraagt wat het precies is, dan krijg je veelal het antwoord; ja van die bruine korrels en zo’n watermeter.

 

Op deze pagina willen wij iets dieper ingaan op het begrip hydrocultuur.

 

Hydrocultuur is een speciaal kweeksysteem waar planten (grondplanten) worden omgezet of opgekweekt in water met voedingsstoffen. De planten die in water groeien hebben een ander soort wortels. Deze wortels zijn minder vertakt en hebben lange mooie haarwortels. De planten passen zich aan, door een ander type wortels te ontwikkelen die voldoende zuurstof kunnen opnemen. In de kwekerij moeten deze hydrocultuurplanten alvast wennen aan het z.g. Eb en Vloed systeem. Dit betekent dat de planten soms ‘droog’ staan en dan weer in veel water staan. Bij hydrocultuurplanten is de aarde vervangen door, onder hoge temperaturen gebakken kleikorrels, deze korrels bieden de wortels en de plant stevigheid en hebben de eigenschap veel water op te nemen. Door deze speciale kleikorrels is het systeem ook uitermate schoon en heb je ook vrijwel geen last meer van ziekte en bacteriën die je normaal wel in aardeplanten tegenkomen.

 

In de praktijk (lees kantoor) is het prettig als je haast geen omkijken hebt naar de verzorging van de planten. Bij hydrocultuurplanten is dit dus het geval, 1 maal per maand watergeven is voldoende en dankzij de watermeter zie je precies hoeveel water je moet geven.

 

Een ander belangrijk voordeel, is het gemakkelijk en nauwkeurig doseren van voedingstoffen, hierdoor krijg je altijd mooie en gezonde planten.

 

Voor iedereen die mooie en gezonde planten wilt hebben maar geen tijd of zin hebben in intensieve verzorging, zijn hydrocultuurplanten de beste keuze!

 

 

 

     
SNEL NAAR CONTACT LOCATIE

 

 

 

Home

Hydrocultuur

Onderhoud

Hydrocraft

Duurzaamheid

Referenties

Contact

Hydrocraft

Pieter Zeemanweg 73

3316 GZ Dordrecht

info@hydrocraft.nl

+31(78) 622 6777